Park Borntal

83 ECO LODGES

Aan de rand van het Harzgebergte, in het stadje Bad Sachsa, wordt Park Borntal ontwikkeld. De unieke en gewilde locatie is dé plek om samen met uw gezin of vrienden heerlijke vakanties in Duitsland door te brengen. Fantastische wandel- en mountainbikeroutes en ‘s winters ski- en langlaufmogelijkheden maken van de Harz een ideaal vierseizoenen recreatiegebied. Op het park zullen twee typen lodges verschijnen; een 4- en een 6-persoons variant. De lodges zijn gesitueerd op een heuvel, waardoor u vanuit uw woning van een prachtig uitzicht kunt genieten. Via paadjes onder ruisende dennenbomen door loopt u zo de overweldigende natuur in. De moderne lodges zijn op het zuiden of zuidwesten georiënteerd, altijd met zicht op het dal: heerlijk om in de avondzon op het terras te loungen of te barbecueën.

Het parkterrein van Bad Sacha is geaccidenteerd en iedere woning bevindt zich op een ruime kavel met veel privacy. De karakteristiek van de omgeving blijft uiteraard behouden, met veel lokale begroeiing en hoogteverschillen. Midden door het terrein stroomt een beek die uitmondt in een grote waterpartij. Overal is aan gedacht en alles is zo ontworpen dat u optimaal van het verblijven in en om uw woning kunt genieten. Uw terras is gelegen op het zuiden of zuidwesten en wordt voorzien van trendy buitenmeubilair. De glazen pui zorgt voor een zachte grens tussen binnen en buiten. Het terras wordt voorzien van een buitenhaard. Zo kunt u met familie of vrienden zo lang mogelijk genieten van het buitenleven in de Harz.

Specificaties

Begane grond

1e verdieping

Begane grond

1e verdieping

Hier komen de materialen

ARCHITECTUUR

In het glooiende, bosrijke landschap van het prachtige Harz gebied was de uitdaging om recreatiewoningen zodanig te ontwerpen dat er uitkijkobjecten, met duidelijke richting zouden ontstaan. Wonen op de eerste verdieping met een riant semi-overdekte terras en slapen op de begane grond, ingeschoven in het terrein.

 Voor het wat vlakkere gedeelte van het Park Borntal hebben wij een enkel laags woningen ontworpen. Deze twee types hebben veel verwantschap in massa en materiaal maar zijn toch heel anders in opzet en indeling. Het twee laags type is een zespersoons accommodatie met drie slapkamers met bijbehorende badkamers. Op de verdieping een grote, hoge, open ruimte voor wonen, koken en genieten mét uitzicht dankzij de volledig glazen gevel met uitzicht op het landschap.

De woonlagen zijn zeer functioneel ingedeeld met een kern van twee badkamers en een sauna, achterin twee slaapkamers en voorin ruime en hoge woonkamer met een open keuken. Boven het achterste gedeelte is een mezzanine, bereikbaar met een ladder wat voor kinderen een geweldige speel en slaappek is. Vanuit de woonkamer is door de glazen gevel direct toegang tot de buitenruimte met grote semi-overdekte terras. Naadloze verbinding met het groene landschap is de grootste kwaliteit van deze woning.

De materialisatie van beide types is eenvoudig en zo veel mogelijk afgestemd op de omgeving. Wel op een stoere bosrijke omgeving met veel hout op gevels en deels op de daken bij een aantal woningen. De gekozen kleurpallet heeft als inspiratie de natuurlijk oud hout en donkerbruine tot bijna zwarte aarde op daken en geveldetails. Dus, geen gelikte gevels maar stoere, ruige oppervlaktes die tegen een stootje kunnen.

Wilt u meer informatie over dit project?