PARK NAUT

32 WATERVILLA'S

Op Park Naut, gelegen op het eiland Goeree-Overflakkee, worden 2 typen luxewoningen gerealiseerd: de 6-persoons villa met dakpannen en de 6-persoons villa met zinken dakafwerking. De 32 watervilla’s staan op ruim opgezette kavels met een eigen stookplaats op het grote terras en ieder een grote tuin grenzend aan het water.
De villa’s van Park Naut hebben alles dat u kunt wensen bij een vakantievilla. Door de grote openslaande deuren worden binnen en buiten één geheel. De stijlvolle afwerking van de villa en het moderne interieur zorgen voor een luxe en comfortabel gevoel. Ieder kavel krijgt een privé aanlegsteiger voor een boot of sloep. Het park wordt voorzien van een eigen boothelling zodat u uw boot mee kunt nemen op vakantie. Vanaf het park vaart u door de sluis zo het grote water op. Het landschappelijke karakter van het park wordt benadrukt door de natuurvriendelijke oevers.

Het dorp Oude-Tonge ligt op Goeree-Overflakkee en biedt rust, kust en natuur. Het nabijgelegen zoutwatermeer ‘de Grevelingen’ met ‘Strand Grevelingendam’ is zeer geliefd bij watersporters en biedt ruime mogelijkheden voor bijna alle watersporten: zwemmen, duiken, vissen, windsurfen, kitesurfen, zeilen, waterskiën en jetskiën. Ook natuurgebied de ‘Krammer’ van honderden hectares groot heeft een zoetwatermeer waar men kan recreëren. Oude-Tonge heeft een haven met horeca en gezellige terrassen en aansluitend het winkelcentrum. Ook voor (motor)fietsers en wandelaars is er in de omgeving van Oude-Tonge voldoende te beleven.

Specificaties

Begane grond

1e verdieping

Facade
Vlakke pan
Zink

ARCHITECTUUR

Bij deze recreatiewoning is om verschillende redenen voor een zeer compact ontwerp gekozen. Als basis zijn we uitgegaan van een standard zadeldak die later afgetopt is zodat de wensen, zowel ruimtelijk en functioneel en eisen omtrent regelgeving bij elkaar komen in het ontwerp. Op een bebouwd oppervlakte van kleine 60 vierkante meters hebben we een woning in twee lagen met zeer beperkte inhoud gerealiseerd die een prettige ruimte voor 6 personen met drie slaapkamers en twee badkamers (waarvan één met de sauna) biedt. 

De stoere en compacte basis massa van de woning geeft door de toegevoegde schoorsteen, berging, dakkapel en de pergola het ontwerp een industrieel uiterlijk, wat mooi in contrast is staat met de omliggende bebouwing en het landschap. Tegelijkertijd opent de woning zich volledig naar buiten toe met de grote schuifpui aansluitend aan het grote terras. Daarmee is de relatie tussen binnen en buiten versterkt.

De wens voor een stoer zwarte blok in het landschap is vertaald in de keuze van de materialen. Zwart gepatineerde zink op het dak en gevels in combinatie met vergrijsde thermisch behandelde houten gevelbekleding op de kopgevels geven een moderne uitstraling. In een andere variant is het zink vervangen door hetzelfde hout op de gevels met zwarte vlakke betonpannen dak.

Wilt u meer informatie over dit project?